دلایلی که ما را مجاب میکند از این سازه های فولادی در ساخت ساختمان استفاده کنیم بسیار زیاد است که یکی از این موارد که بسیار هم اهمیت دارد و برای خیلی از پروژه ها نقش کلیدی دارد قیمت و هزینه اسکلت فلزی است. قیمت اسکلت فلزی تقریبا روند مشخصی دارد چرا که شاکله اصلی آن را فولاد تشکیل می دهد پس قیمت فولاد قیمت نهایی و هزینه اسکلت فلزی را مشخص میکند و اگر قیمت این فلز ثابت باشد قیمت ساخت سازه فلزی نیز ثابت خواهد بود. فولاد ویژگی هایی دارد که جایگزین کردن فلزی به جز آن هزینه های بیشتری را در برمیگیرد. فولاد یک ماده بسیار قوی است که دارای نسبت مقاومت به وزن بالا است و از آنجا که در کارخانه به صورت صنعتی ساخته میشود، این امکان وجود دارد که کمترین رواداریها را انتظار داشت.
سازه های فولادی انعطاف پذیری خوبی به طراحان و مهندسان در طراحی و نقشهکشی می دهد که این نیز یکی از ویژگی های مهمی است که در قیمت نهایی سازه فولادی نیز اثر گذار است. در مرحله توسعه طراحی، طراحان تمام جزئیات را هنوز توسعه نداده اند، بنابراین برآوردگر باید برای اقلامی که می دانند مورد نیاز است، اما به طور خاص برای آن هنوز مشخص نشده است، هزینه منظور نماید. این جایی است که استفاده از نسبت های ثابت شده و ارزیابی توسط برآوردگر بر روی داده های تاریخی برای تصمیم گیری خوب بر کیفیت و دقت برآورد بسیار مهم است.
قیمت ساخت اسکلت فلزی نسبت به وزن آهن آلات به کار برده شده در آن و با در نظر گرفتن عوامل تاثیر گذار دیگر مانند حجم پروژه ،نوع طراحی و روش های اجرایی متناسب با آن، برآورد و محاسبه میشود که به این عوامل باید مواردی همچون هزینه کارگران و ... را نیز اضافه کرد. لیست زیر بخشی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در قیمت نصب اسکلت فلزی را مشخص میکند :
* مدت زمان اجرای پروژه
* حجم و گستردگی پروژه
* نوع طرا حی سازه
* موقعیت مکانی پروژه از نظر مسافت راه
* میزان دقت مورد نیاز و حساسیت کار
* مقدار ابزار، ماشین آلات و نیروی انسانی مورد نیاز
* شرایط جوی و محیطی کار و تاثیری که در روند کاری پرسنل و ماشین الات دارد
_ در پروژه های ساختمانی هزینه تمام شده یک سازه فلزی با توجه به موارد ذکر شده بستگی به دو عامل زیر دارد:-
* قیمت فولاد نسبت به نوع و مقدارآهن آلات
* دستمزد کار نسبت به طراحی پروژه و شرایط اجرایی
هزینه اجرای اسکلت فلزی در یک ساختمان ۳ سقف و زیربنای ۳۰۰ متر مربع: ( لازم به ذکر است که قیمت های ارائه شده قیمت های نهایی نیست و متناسب با قیمت روز میتوانید طبق فرمول قیمت تقریبی را به دست آورید)
تیرآهن و آهن آلات مصرفی در سازه در حدود ۱۰۰ کیلوگرم به ازای هر متر مربع زیربنا می باشد.
مقدار بتن مصرفی در سقف ها و فونداسیون در حدود ۰٫۳۵ تن به ازای هر مترمربع می باشد.
هزینه دستمزد این کار در حدود ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم می باشد.
محاسبه هزینه:
تومان ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰= ۵۰۰۰*۱۰۰*۳۰۰ هزینه آهن آلات
تومان۱۰,۵۰۰,۰۰۰=۳۰۰*۰٫۳۵*۱۰۰۰۰۰زینه خرید و اجرای بتن
تومان۲۱,۰۰۰,۰۰۰=۷۰۰*۳۰۰*۱۰۰هزینه دستمزد سازه
جمع هزینه اجرای این سازه تومان ۱۸۱,۵۰۰,۰۰۰۰ که اگر تقسیم بر مساحت زیربنا شود. هزینه هر مترمربع در حدود ۶۰۵۰۰۰ تومان میشود.
قیمت اسکلت فلزی بیش از هر چیز به قیمت متریال اصلی آن یعنی آهن آلات مصرفی بستگی دارد. این قیمت نیز به شدت تحت تاثیر بازار جهانی است؛ و معمولا در نوسان است. البته موارد دیگری همانگونه که ذکر شد از جمله حجم پروژه، دستمزد کارگر، مدت زمان اجرای پروژه و روشهای طراحی و اجرای پروژه، هم میتواند به طور محسوسی در هزینه ها موثر باشد.
به طور کلی این استدلال که سازه فلزی دارای قیمتی بالایی است، استدلال دقیقی نیست. هزینه سازه فولادی را باید با توجه به سادگی و سرعت انجام کار مورد بررسی قرار داد. همچنین زمانبندیهای پرداخت برای آن نسبت به سازههای بتنی دیگر مزیتی است که میتواند هزینه و قیمت اسکلت فلزی ساختمانی را معقول و قابل رقابت نماید. تا شما بتوانید از مزایای این سازه فولادی بهرهمند شوید.